Stamboom

Op deze website werk ik aan 4 stambomen vanaf mijn 4 grootouders naar vorige generaties :

  • langs vaderszijde zijn dit Johan A. Zwijsen en Elise Habran;
  • langs moederszijde Leo Schaumans en Marie Louise Dockx.

Vanaf de inleidende pagina’s – familietakken –  kan je hun (en mijn) voorouders terugvinden. In principe beperk ik mezelf  momenteel tot het online zetten van de gezinnen van mijn voorouders.

Bronnen voor het stamboomonderzoek

Vertrekpunt voor het opmaken van de stamboom is het familiearchief. Daarnaast verzamel ik gegevens vooral in het Rijksarchief. Waar ik gebruik maak van andere dan bevolkingsarchieven, vermeld ik dat op de betreffende pagina.

De Belgische gegevens

De Belgische gegevens zijn door mezelf nagekeken en geverifieerd aan de hand van de bevolkingsregisters in het Rijksarchief  : met name in de aktes van de Burgerlijke Stand ; of in de parochieregisters, voor de periode van voor het instellen van de Burgerlijke Stand.  In dit laatste geval vind je de oorspronkelijke, meestal Latijnse vorm van de namen. 

De Nederlandse gegevens

De Nederlandse gegevens die ik opnam stelde ik samen aan de hand van het familiearchief en van twee bronnen die op het Internet te raadplegen zijn of waren. Deze laatste gegevens onderwerp ik wel aan een aantal toetsen, maar zijn tot hiertoe meestal niet door mijzelf geverifieerd aan de hand van de oorspronkelijke aktes.  De bedoelde bronnen zijn :

  • Voor de gegevens van de Burgerlijke Stand, het genealogisch zoekprogramma van het Rijksarchief, Genlias. Deze gegevensbron is helaas niet meer vrij beschikbaar.
  • Voor oudere gegevens, diverse archieven die gebruik maken van het systeem Isis, en vooral  het Brabants Historisch Informatiecentrum.
Eerste versie van deze pagina : 5 juli 2003.
Laatste aanpassing :